Top 5 meserii pentru femei, practicate azi cu succes și de către bărbați

Există o serie de meserii nemuritoare în domenii preponderent ocupate de către femei. Fie că este vorba despre make-up artist, hair stylist, manichiuristă sau altele asemenea, femeile au dovedit dintotdeauna mai multă pricepere și atenție la detalii decât majoritatea bărbaților. În mod curios sau nu, în acest moment, ariile de activitate căutate de candidate au devenit populare și printre bărbați, ceea ce a demontat anumite stereotipuri.  

Domenii în care atât femeile, cât și bărbații pot contribui la atingerea performanței colective 

Care sunt aceste domenii în care bărbații ajung să dovedească aceeași migală, răbdare și focus pe rezultate, asemenea femeilor? 

  • Meseria de maseur 

În era modernă, joburile la birou sunt ceva obișnuit, iar durerile de spate din cauza posturii deficitare în scaun sunt, din păcate, o normalitate. Tot mai mulți clienți apelează la maseuri profesioniști în vederea unui masaj terapeutic sau de relaxare a musculaturii și articulațiilor. 

Numărul bărbaților care transformă această meserie într-un ritual de revigorare aproape că atinge numărul angajatelor de sex feminin, mai ales că aceasta poate fi practicată oriunde, atât la cabinete, în birouri, cât și la domiciliile clienților. Dacă dorești să fidelizezi clientela cabinetului tău prin îmbunătățirea calității serviciilor prestate, atunci recrutează muncitori din Sri-Lanka prin work-finder.eu pentru numeroase domenii de activitate. 

  • Meseria de hair stylist 

Această meserie este tot mai căutată în rândul celor care doresc reconversie profesională sau o activitate de viitor fără nevoia studiilor superioare. De asemenea, această arie a fost cândva dedicată femeilor, care foloseau ustensilele cu iscusință, care aveau o afinitate pentru coafuri ca în reviste și care demonstrau răbdare și atenție la fiecare amănunt în vederea unui rezultat pe placul clientului. Fiind o meserie nemuritoare și bine plătită, atât femeile, cât și bărbații au început să o îmbrățișeze, renunțând chiar la perspectiva continuării studiilor superioare. Astfel, unii au înlocuit lecțiile de la școală cu programele de pregătire și specializare în vederea acumulării unei experiențe solide și a îmbogățirii portofoliului de clienți. 

  • Meseria de make-up artist 

La fel ca exemplul anterior, această meserie este una atemporală, deosebit de solicitată în societatea modernă de azi. În urma unui curs de calificare, a urmării unor ore de practică, un make-up artist, femeie sau bărbat, poate realiza machiaje de catalog pentru televiziune, film, teatru, evenimente mondene și altele asemenea, care deschid perspective pentru viitoare colaborări de lungă durată. 

  • Meseria de însoțitor de bord 

Nici pentru această meserie nu se impune urmarea studiilor superioare. Mai mult, majoritatea companiilor pun la dispoziția candidaților cursuri de pregătire. Meseria de steward a captat tot mai mult atenția candidaților masculini, interesați de un domeniu de viitor, unde să existe oportunități de avansare și câștiguri substanțiale. 

  • Meseria de manichiurist 

În ultimii ani, femeile sunt tot mai preocupate de aspectul mâinilor, nu doar când se ivește un eveniment, ci și în viața de zi cu zi. Acestea preferă să beneficieze de serviciile saloanelor de manichiură pentru unghii semipermanente sau cu gel. Din acest motiv, afacerile din acest domeniu sunt profitabile iar meseria a devenit o sursă de venit generoasă, care necesită absolvirea unui curs de specialitate și ore de practică într-un salon. Faptul că și bărbații au început să îmbrățișeze acest domeniu nu mai este un tabu. Multe persoane au dus cariera la un nivel superior, iar după câțiva ani de experiență și-au deschis propriul business. 

Nișarea meseriilor pe criterii care țineau de sexul persoanei este o practică ce a apus deja demult. Toate aceste meserii sunt atemporale iar companiile din aceste domenii mereu vor avea nevoie de un manichiurist, coafez sau maseur. De asemenea, acestea sunt bine plătite, la mare căutate peste tot în lume, iar posibilitățile de avansare, nenumărate.  

Sursa foto: unsplash.com 

Previous post Importanța Distrugerii Corecte a Documentelor de Arhivă: Protejarea Confidențialității și Respectarea Reglementărilor
Next post Iată câteva surse de știri populare și de încredere