Un Nou Început la Volan: Cum Te Poate Ajuta Programul Rabla să Îți Achiziționezi O Mașină Nouă

Ești proprietarul unui autovehicul vechi, dar te-ai gândit de mai multă vreme la achiziționarea unei mașini noi, mai puțin poluante și mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil? Ei bine, programul Rabla ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a face acest pas important. Iată cinci aspecte ale acestui program guvernamental care îți vor fi de mare ajutor în a-ți achiziționa o mașină nouă.

Iată de ce ar trebui să apelezi la acest program dacă dorești să îți achiziționezi o nouă mașină

Prime de casare atractive

Programul Rabla vine cu o serie de prime de casare atractive pentru cei care decid să renunțe la mașinile vechi și să achiziționeze una nouă sau second-hand cu emisii reduse de CO2. Astfel, poți beneficia de o reducere substanțială a prețului și chiar de un avans la achiziționarea mașinii dorite. De exemplu, în 2021, programul Rabla 2021 oferă o primă de casare de 6.500 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric sau hibrid plug-in, sau de 3.500 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou cu emisii reduse de CO2, Euro 6.

Posibilitatea de a cumpăra o mașină nouă sau second-hand

Programul Rabla te ajută nu doar în achiziționarea unei mașini noi, ci și în cumpărarea unei mașini second-hand cu emisii reduse de CO2. Astfel, puteți face o alegere mai accesibilă financiar și, în același timp, contribui la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2. Astfel, dacă îți dorești să îți inlocuiești autoturismul, poți achiziționa mașini noi de aici, de pe site-ul Dibas.ro, unde vei găsi o multitudine de modele pe care le poți cumpăra cu ajutorul acestui program.

Economie de combustibil

Achiziționarea unei mașini noi sau second-hand cu emisii reduse de CO2 vi s-ar putea părea o investiție importantă în momentul achiziționării, dar pe termen lung această achiziție se va dovedi a fi extrem de benefică. Mașinile cu emisii reduse de CO2 sunt mai economice la consumul de combustibil decât cele vechi, astfel încât veți economisi bani și protejați mediul în același timp.

Promovarea dezvoltării tehnologiei ecologice

Achiziționarea unei mașini noi nu înseamnă doar un vehicul mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, dar și o contribuție la dezvoltarea tehnologiei ecologice. De fapt, programul Rabla se concentrează pe încurajarea dezvoltării și promovării tehnologiilor verzi, cum ar fi motoarele electrice și hibride, prin aceste subvenții și prime de casare.

Reciclarea autovehiculelor vechi

O altă componentă importantă a programului Rabla este reciclarea autovehiculelor vechi. Astfel, proprietarii autovehiculelor vechi care decid să participe la acest program primesc o primă de casare pentru vechiul vehicul, dar și garanția că acesta va fi reciclat într-un mod responsabil și ecologic. Acest lucru contribuie la protejarea mediului înconjurător și la reducerea emisiilor de CO2.

În concluzie, Programul Rabla este o inițiativă guvernamentală importantă care poate fi de mare ajutor proprietarilor de autovehicule vechi care doresc să achiziționeze o mașină nouă eficientă, cu emisii reduse de CO2. Așadar, prin acest program, guvernul înțelege să încurajeze dezvoltarea tehnologiei ecologice și să protejeze mediul înconjurător. 

Sursă foto: Unsplash.com

Previous post Echipamente obligatorii pentru panourile fotovoltaice: Ce să nu lipsească din sistemul tău solar
Next post Impactul emoțional al endometriozei și suportul psihologic necesar