3 metode prin care să-ți protejezi ochii dacă lucrezi mult la calculator


Dacă jobul tău implică multă muncă în fața unui ecran, este posibil să fi experimentat deja sindromul privitului la calculator. Durerile de cap, mâncărimea, uscăciunea și vederea încețoșată sunt unele dintre cele mai frecvente simptome; doar două ore în fața unui ecran sunt suficiente pentru a te pune în pericol.
Între 45 și 70 de milioane de oameni pot dezvolta acum acest sindrom din cauza stilului de viață modern (1). Acest număr nu este surprinzător, având în vedere că o persoană petrece aproape 1.700 de ore pe an în fața unui calculator, fără a include timpul suplimentar petrecut pe telefon sau tabletă în afara locului de muncă.
În mod realist, statul la calculator este inevitabil pentru majoritatea dintre noi. Prin urmare, iată 3 modalități ușoare prin care îți poți proteja ochii în timp ce privești într-un ecran digital:

 1. Scade strălucirea ecranului și utilizează o iluminare adecvată
  Ecranul calculatorului sau laptopului este „cel mai strălucitor” obiect dintr-o încăpere, așa că ajustează setările în consecință: dacă te afli într-o cameră slab luminată, estompează ecranul dispozitivului electronic.
  Alege opțiuni de iluminare mai calde, cum ar fi LED-urile și trage jaluzelele sau înclină ecranul calculatorului pentru a devia strălucirea. De asemenea, asigură-te că ștergi suprafața dispozitivului în mod regulat, deoarece particulele de praf pot reflecta lumina și pot provoca o nouă sursă de strălucire.
 2. Poartă ochelari de protecție pentru calculator
  Vino în orice magazin Lensa, beneficiază de un consult optometric gratuit și ia-ți ochelarii de protecție pentru calculator în Pitești.
  Purtarea ochelarilor de protecție pentru calculator te poate ajuta în reducerea tensiunii oculare. Pe de altă parte, dacă obișnuiești să porți lentile de contact, încearcă să le schimbi cu o pereche de protecție în timpul zilei.
  Lentilele de contact pot provoca iritații dacă sunt purtate pentru perioade prelungite, în special în fața calculatorului.
  Vizita la un optometrist sau un medic oftalmolog pentru un examen vizual cel puțin o dată pe an este vitală. Acesta nu este doar util pentru a învăța cum să-ți păstrezi vederea și să identifici semnele timpurii ale bolilor oculare, dar este, de asemenea, un indicator important al sănătății generale.
 3. Adoptă regula 20-20-20
  Una dintre cele mai bune modalități de a ameliora tensiunea oculară când stai foarte mult la calculator este destul de simplă: privește departe de ecran.
  Regula 20-20-20 este o metodă populară și poate fi încadrată cu ușurință în rutina zilnică: la fiecare 20 de minute, redirecționează-ți privirea spre un obiect care se află la cel puțin 20 de metri distanță de tine, pentru cel puțin 20 de secunde.
  Acest lucru forțează ochii să se deplaseze de la percepția pe distanță scurtă la cea pe distanță lungă, oferindu-le un moment de odihnă bine meritat.
  Asigură-te că ești conștient de simptomele cheie ale tensiunii oculare digitale, astfel încât să poți lua măsuri imediat pentru a ameliora disconfortul. O multitudine de modalități pot fi implementate pentru a face față problemelor oculare, așa că nu-ți fie teamă să experimentezi – s-ar putea să fii surprins de cât de ușor este să gestionezi sindromul privitului la calculator.
  Sursa de informare:
  (1) Akinbinu, T.R. & Mashalla, Y.J. (2014). Impact of computer technology on health: Computer Vision Syndrome (CVS). Medical Practice and Reviews – impact of computer technology on health: computer vision syndrome (cvs) (academicjournals.org)
Previous post De ce ți se potrivește cel mai bine masajul balinez?
Next post 10 sfaturi de ingrijire a mobilierului exterior din lemn