5 soluții pentru a te bucura de un somn odihnitor

Un somn de calitate stă la baza stării zilnice de bine a organismului și a capacității de a realiza taskurile propuse. Somnul este însă influențat de o multitudine de factori, de la cei ambientali la cei care țin de stres și anxietate. De aceea este foarte important să acorzi atenție detaliilor ce țin de amenajarea spațiului de dormit, iar pentru a-ți veni în ajutor iată câteva idei care ți-ar putea fi de folos. 

La ce trebuie să fii atent pentru un somn odihnitor?

Alege o lenjerie de pat de calitate

Lenjeria de pat este foarte importantă pentru a te bucura de un somn odihnitor. Datorită calității materialelor vei putea să te bucuri de odihna binemeritată fără a mai simți disconfort. Pentru un grad sporit de confort poți alege lenjeriile cocolino de la Patulmeu.ro, acestea fiind cunoscute pentru senzația plăcută pe care o oferă în contact cu pielea.

Lenjeria de pat trebuie să îți ofere confort termic, ceea ce presupune un echilibru al temperaturii. În plus, materialul trebuie să fie capabil să permită pielii să respire, fără a reține transpirația și fără a oferi disconfort din acest motiv. 

Alege o pernă adaptată nevoilor tale

Dacă te trezești adesea neodihnit și dacă suferi de dureri în zona cervicală, atunci cauza poate fi o pernă nepotrivită pentru tine. Perna trebuie să îți susțină corect capul și gâtul, permitându-ți să te bucuri de o poziție confortabilă de somn. Perna ar trebui să fie din materiale de calitate, cu husă din materiale cât mai naturale, pentru a preveni apariția alergiilor care te-ar putea ține treaz noaptea. 

Optează pentru o saltea de calitate

Deși poate părea că toate saltelele sunt la fel, în realitate fiecare dintre acestea au particularități care le diferențiază. În plus, nici oamenii nu sunt la fel, în consecință nici nevoile lor nu sunt similare. Salteaua trebuie aleasă în funcție de problemele de sănătate și de exigențele de confort, deoarece ambele contează la fel de mult pentru un somn odihnitor. 

Saltelele pot avea grade diferite de duritate, iar acest lucru contează dacă te confrunți cu dureri lombare și cervicale. Alege o saltea care să se potrivească nevoilor corpului tău și care te poate ajuta să te odihnești întreaga noapte, fără dureri care să îți întrerupă somnul. 

Eliberează spațiul în camera de dormit

Dormitorul este o cameră pe care ar trebui să o amenajezi cât mai simplist, pentru a permite aerisirea spațiului. Poți monta în dormitor patul, o masă sau un birou și un dulap cu haine. O idee foarte bună este să dispui o plantă în cameră, pentru a te bucura de un aspect viu și de purificarea aerului. Elimină lucrurile care nu îți sunt de folos și bucură-te de un somn odihnitor pentru întreaga noapte.

Alege draperii opace pentru suprafețele vitrate

Nu lăsa lumina dimineții să îți strice plăcerea de a dormi, așa că optează pentru draperii care să filtreze lumina. Ele te vor ajuta de asemenea și la căderea serii, atunci când iluminatul stradal al putea interfera cu rutina ta de somn.

Somnul odihnitor stă de cele mai multe ori în detalii, așa că este recomandat să fii atent la lucrurile care te-ar putea ajuta să te relaxezi și să dormi cât mai bine. Bea un ceai cald, citește o carte bună și asigură-ți un pat confortabil care să te îmbie la odihnă. 

Sursa foto: Unsplash.com

Previous post Posibilitatea de a realiza analize în conformitate cu cele mai înalte standarde de performanță la o clinică din Pitești
Next post Păr sănătos și strălucitor – Ghid pas cu pas pentru o rutină eficientă de îngrijire a părului