Ce culoare sa alegi pentru o usa de interior? Iata cateva sfaturi!

Culoarea unei usi de interior poate fi aleasa in functie de mai multe elemente – culoarea pieselor de mobilier, nuanta pardoselii sau culoarea peretilor din incapere. Astfel, poate fi destul de dificil sa alegi o culoare potrivita pentru usa de interior.

Totusi, expertii in amenajari interioare sunt alaturi de tine. Continua sa citesti acest articol pentru a descoperi cateva sfaturi numai bune de urmat pentru a fi sigur ca vei alege o culoare potrivita pentru usa sau usile de interior din locuinta ta.

Alb si wenge – culori populare, potrivite in multe situatii

Cand vine vorba de o usa de interior, culorile alb si wenge sunt considerate destul de versatile pentru a putea fi folosite in aproape orice amenajare.

  • Albul este preferat deoarece aceasta culoarea se potriveste foarte bine cu orice alta nuanta alaturata, fie aceasta la nivel de pardoseala, perete sau mobilier. O usa de interior alba va fi potrivita in orice incapere, deseori indiferent de stil sau de paleta de culori folosita in amenajarea interiorului.
  • Wenge, pe de cealalta parte, este o culoare care se potriveste in spatiile luminate, datorita contrastului creat. Astfel, peretii in tonuri deschise si un volum mare de lumina in incapare (fie naturala sau artificiala) sunt foarte bine completate de o usa de interior de culoare wenge.

Totusi, acestea nu sunt singurele culori disponibile cand vine vorba de usi de interior. Cum alegi atunci cand doresti altceva – nici alb si nici wenge?

Cateva sfaturi utile de urmat

  • Pardoseala in tonuri inchise se potriveste de minune cu usile in nuante deschise, dar cu design simplu – fara elemente de design indraznete, care sa iasa in evidenta.
  • Culoarea usilor de interior nu trebuie sa se potriveasca neaparat cu mobila sau cu pardoseala. In alte cuvinte, ai libertate in alegerea nuantelor si culorilor pentru usa de interior.
  • Deseori intalnita in lumea amenajarilor interioare este potrivirea culorii usii cu cea a ramelor ferestrelor. Astfel, in acest caz poti alege chiar si culori indraznete pentru usa de interior.
  • Nu uita de usile de interior din sticla sau cu elemente din sticla. Acestea sunt potrivite in incaperile si/sau locuintele care nu se bucura de multa lumina naturala (sau artificiala). Totusi, conform expertilor, acestea nu trebuie instalate la nivelul incaperilor care au parte de multa lumina in timpul zilei. Acesta este motivul pentru care usile cu sticla opaca sunt preferate, deseori, ca si usi pentru baie.

Dupa cum poti observa, ai suficienta libertate de alegere atunci cand vine vorba de culoarea pentru usa de interior. Totusi, trebuie sa fii atent la cateva elemente de design deja prezente in locuinta ta. Pe de cealalta parte, daca vrei o solutie simpla, potrivirea culorii usii cu nuante pardoselii, peretilor sau mobilierului este de ajuns.

Specialistii in amenajari interioare Delta Studio sunt alaturi de tine daca ai nevoie de sfaturi, recomandari, dar mai ales de produse premium, de calitate superioara. Acestia iti pot pune la dispozitie usi de interior de la producatori renumiti la nivel european – in culori diverse, potrivite oricarui stil si plan de amenajare interioara!

Previous post Beneficiile coloratului
Next post Cele 3 aspecte ale unui audit energetic industrial pe care nu trebuie sa le ignori