PRO si CONTRA usilor metalice. Merita sa le alegi pentru casa ta?

Renovarea locuintei, dar si constructia unei case noi sunt procese care trebuie sa se desfasoare in baza unui plan bine stabilit. Atunci cand vine vorba despre o locuinta, din planul de amenajare sau reamenajare nu are cum sa lipseasca usa. Element esential pentru orice casa si apartament, aceasta este componenta prin care se poate securiza o locuinta.

Usa ofera si alte beneficii, in functie de tipul sau, iar o varianta foarte populara este cea de usa metalica. Pentru ca toate aceste beneficii sa fie la dispozitia ta, este important sa stii cum sa alegi varianta potrivita de usa. In continuare, vei putea citi o scurta analiza a avantajelor si dezavantajelor oferite de o usa din metal, pentru a-ti usura decizia. Asadar, merita sau nu sa investesti intr-o usa din metal?

Avantajele si dezavantajele usilor metalice

Avantajele usilor metalice

  • Securitate sporita – unul dintre cele mai importante avantaje ale usilor din metal este securitatea ridicata pe care o ofera. Fiind produse dintr-un material atat de solid, acestea fac intrarea prin efractie sa fie extrem de dificila, ceea ce protejeaza locatarii, dar si bunurile impotriva infractiunilor.
  • Rezistenta la intemperii – usile metalice sunt foarte rezistente la anumite conditii de vreme, cum sunt zapada, vantul si ploaia puternice, schimbarile de temperatura etc. Ele nu corodeaza si nu se deterioreaza, cum se intampla cu usile din PVC sau lemn.
  • Durabilitate – metalul este un material care isi pastreaza proprietatile in timp, ceea ce face ca usile din metal sa aiba o durata lunga de viata si sa necesite masuri minime de intretinere. Ele nu vor ajunge sa prezinte fisuri, umflaturi sau decolorari.
  • Izolare termica si fonica – usile metalice moderne sunt foarte bine izolate fonic si termic, ceea ce ajuta la pastrarea unui nivel bun de confort termic in interior, precum si la anihilarea zgomotelor din exterior.
  • Aspect estetic versatil – gama de stiluri, finisaje si culori in care sunt disponibile usile metalice MACO iti va permite sa alegi usor o usa potrivita pentru casa ta.

Dezavantajele usilor metalice

  • Cost initial mai mare – usile metalice calitative pot fi mai scumpe decat cele din PVC sau lemn, insa pe termen lung acest cost se va amortiza, cu siguranta.
  • Posibile probleme de coroziune – aceasta este doar o posibilitate, insa in unele medii umede, usile pot ajunge sa se deterioreze in timp. Totusi, cu o intretinere corecta, acest lucru poate fi evitat.
  • Este necesara instalare specifica -pentru ca usa sa functioneze corect si sa garanteze siguranta, aceasta trebuie sa fie instalata de catre profesionisti.
  • Greutate – usile metalice sunt mai grele decat cele din alte materiale, ceea ce implica crearea unui mediu special pentru instalare. Totusi, daca iei in mod corect toate masuratorile, cu siguranta acest aspect nu iti va da batai de cap.

In concluzie, acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi usa pentru locuinta ta. Usa din metal este, in continuare, cea mai buna solutie, deoarece ofera avantaje importante, iar singurele dezavantaje sunt minore si pot fi gestionate cu usurinta. Monteaza-ti si tu o astfel de usa – beneficii majore pe termen lung!

Previous post Cum sa prepari maia naturala de unul singur: reteta explicata pas cu pas
Next post Cum alegi firma de paza ideala – 5 criterii de aplicat