Cele mai frumoase povești pentru copii de citit. Ce cărți sunt recomandate pentru cei mici?

Astăzi îți explicăm tot ce trebuie să știi dacă vrei să găsești în librărie, fizic sau online, cele mai frumoase povești pentru copii de citit. Nu știi sigur ce cărți sunt recomandate pentru cei mici sau ce beneficii le aduce acest tip de activitate în dezvoltarea lor? Citește în continuare ca să afli toate detaliile ca să iei decizia corectă pentru micuții din viața ta.

Cititul este una dintre cele mai importante activități pentru o dezvoltare armonioasă a unui copil. Chiar și de dinainte să învețe să deslușească literele, un copil se poate bucura de magia cărților. Unele mame le spun povești bebelușilor lor încă de când sunt în burtică, iar acest gest ajută la crearea unei legături mai strânse, fiindcă micuții se obișnuiesc deja cu vocea lor.

Care sunt cele mai frumoase povești pentru copii de citit?

Există pe piață o sumedenie de cărți, potrivite pentru toate vârstele, inclusiv pentru copiii mai mici de 1 an. Atunci când alegi cele mai frumoase povești pentru copii de citit trebuie să ții cont de mai multe aspecte.

În primul rând, trebuie să fie o lectură potrivită pentru vârsta copilului. Cei mici sunt atrași de culori, de desene sau sunete. Există inclusiv cărți care au și muzică pe fundal, ori pe care le poți folosi ca o metodă prin care să îi înveți pe cei mici primele noțiuni în viață, cum ar fi asocierea dintre sunete și animalele din fotografii.

Pe măsură ce crește copilul, poți să începi să cauți cele mai frumoase povești pentru copii de citit cu personajele lui preferate. De la prințese la animăluțe sau creaturi magice, găsești orice variante pe care le dorești. În timp ce vă bucurați de lectură, poți să îi implici și pe cei mici în acest proces. Le poți cere să îți arate personaje în imagini, să te ajute cu informații despre derularea poveștii sau chiar să citească împreună cu tine, când pot să facă acest lucru.

Când alegi o carte cu povești trebuie să ții cont de personalitatea copilului pentru care o cumperi. Unii vor cărți cu multe poze, alții cu sunete, alții vor cărți clasice. De asemenea, există unii copii care preferă poveștile scurte, în timp ce alți copii au răbdarea necesară să asculte sau să citească și volume lungi.

Beneficii ale cititului pentru copii

Lectura le îmbogățește vocabularul, îi ajută să își dezvolte creativitatea și imaginația. De asemenea, le dezvoltă empatia și îi ajută să înțeleagă mai ușor anumite concepte utile în viața de zi cu zi. Dacă faci această activitate împreună cu ei, te ajută să dezvolți o legătură emoțională sănătoasă cu cei mici.

Timpul pe care îl petreceți în acest fel este un câștig în plus și pentru că îi ține pe copii departe de tehnologie și îi ajută să își folosească creativitatea într-un mod mult mai util. Dacă ai mai mulți copii în jurul tău atunci când lecturați o carte de povești, aceștia pot să interacționeze între ei și chiar să își construiască o relație mai frumoasă datorită acestei activități.

Aceste cărți, precum cele pe care le găsești pe Meteor Press sau într-o librărie online,  le permit copiiilor să își descopere inclusiv pasiunile încă de la o vârstă fragedă, pornind poate chiar pe calea unei cariere de succes de care se vor bucura pe viitor.

Tocmai de aceea, specialiștii în educație recomandă să te înarmezi cu răbdare, fiindcă micuții te pot bombarda de-a dreptul cu întrebări, odată ce reușești să le stârnești curiozitatea. Este o metodă foarte utilă prin care te poți ocupa și tu de dezvoltarea inteligenței copiilor, în timp ce te bucuri de o experiență frumoasă.

În plus, nu uita că o carte de povești poate fi lecturată inclusiv în parc sau în mașină, când plecați într-o excursie. Este cel mai frumos mod în care te poți conecta cu spiritul inocent al copiilor, în timp ce le ghidezi pașii în viață.

Previous post Ce trebuie să ai în vedere pentru a deține o mașină complet utilată?
Next post De ce ți se potrivește cel mai bine masajul balinez?