In ultimii ani, carnea de curcan de tara a devenit din ce in ce mai populara printre consumatorii preocupati de sanatate si sustenabilitate. Desi par asemanatoare, exista totusi anumite diferente intre carnea de curcan de tara si cea de pui cand vine vorba de gust, textura si aport nutritiv.
Desigur, indiferent de tipul de carne ales sau preferat, este recomandat sa folosesti produse cat mai naturale. Carnea de curcan provenita de la pasari crescute intr-un mediu cat mai natural posibil are o aroma intensa si este mult mai sanatoasa decat produsele supraprocesate din magazine. In plus, nu uita ca orice produs trebuie consumat cu masura chiar daca acesta are o multime de beneficii pentru sanatate.
Asadar, daca vrei sa afli care este diferenta dintre carnea de curcan de tara si cea de pui, continua sa citesti!
Textura si gustul
Carnea de curcan de tara are o textura mai ferma si un gust mai intens decat carnea de pui. Acest lucru se datoreaza modului in care sunt crescute pasarile. Curcanii de tara au mai mult spatiu pentru a se misca si sunt hraniti cu produse naturale, ceea ce contribuie la dezvoltarea musculaturii si implicit, a aromei si texturii specifice.
Aportul nutritiv
Din punct de vedere nutritiv, carnea de curcan de tara este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate. Totodata, aceasta contine mai putine grasimi decat carnea de pui, fiind o optiune ideala pentru cei care vor sa reduca aportul de grasimi.
Carnea de curcan este bogata in vitaminele din complexul B (in special B3 si B6), zinc si seleniu. Acestea sustin sistemul imunitar si buna functionare a metabolismului. Seleniul din carnea de curcan are si proprietati antioxidante, astfel jucand un rol important in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Desi ambele tipuri de carne contin fier, cea de curcan are o cantitate mai mare, fiind perfecta pentru persoanele cu anemie.
Impactul asupra sanatatii cardiovasculare
Consumul de carne de curcan de tara are numeroase beneficii pentru sanatate. Proteinele de calitate superioara ajuta la regenerarea tesuturilor, iar continutul scazut de grasimi saturate contribuie la sanatatea sistemului cardiovascular.
In plus, carnea de curcan are mai putin colesterol decat carnea de pui, motiv pentru care este potrivita persoanelor cu nivel crescut de colesterol rau, cunoscut si sub numele de colesterol inglobat in lipoproteinele LDL.
Totodata, carnea de curcan are mult mai putin sodiu decat carnea de pui.
Carnea de curcan de tara nu este neaparat mai buna decat cea de pui, pentru ca ambele tipuri de carne au un continut asemanator de proteine, grasimi si minerale. Totusi, exista anumite diferente care trebuie luate in calcul, in special daca ai anumite probleme de sanatate sau preferinte in ce priveste gustul carnii.
In primul rand, carnea de curcan ofera o textura si aroma diferite. Daca ai probleme cardiovasculare, ai putea trece de la carnea de pui la cea de curcan, intrucat este mai benefica din acest punct de vedere – are mai putine calorii, grasimi, colesterol rau si sare.
Daca vrei sa experimentezi aromele carnii de curcan de tara, apeleaza la ferma Ograda Verde – ferma ta de incredere care iti poate livra carne de pasari crescute ca la tara!