Costuri mari la energia termica? Alege solutia perfecta si economiseste bani!

Studiile efectuate in ultimii ani arata ca tot mai multe persoane se indreapta spre centralele termice in locul sistemului centralizat de incalzire. Totusi, care sunt motivele pentru care un numar atat de mare a decis sa faca aceasta schimbare? 

Sunt centralele termice mai ieftine? 

Nu este un lucru nestiut faptul ca centralele termice sunt mai putin costisitoare, atat in ceea ce priveste energia, cat si in ceea ce priveste pretul. 

De asemenea, multe dintre aceste tipuri de centrale existente pe piata nu necesita o mentenanta ridicata si sunt destul de usor de utilizat, folosind tehnologii moderne, care fac ca procesul de incalzire a casei sa fie o sarcina usoara pentru toti proprietarii. 

Avantajele centralelor termice 

Fie ca este pe gaz, lemne sau electrica, centrala termica trebuie sa-ti satisfaca nevoile, dorintele si bugetul. Iar pentru a lua cea mai buna decizie pentru tine, poti apela la servicii de consultanta pentru instalatii termice, acolo unde cei de la Fli.ro iti vor oferi o solutie personalizata. 

Centrala termica pe gaz – Avantaje: 

 • Eficienta sporita – Centralele pe gaz au o eficienta energetica de pana la 110%, producand o cantitate mare de energie cu costuri reduse. 
 •  Durata de viata – Centralele termice pe gaz au o durata mai lunga de viata, cu o medie de 10-15 ani, insa cu mentenanta si intretinerea corespunzatoare acest timp se poate prelungi. 
 • Emisii reduse de CO2 – Gazul natural produce emisii reduse de CO2 in comparatie cu alte surse de energie, astfel vei locui intr-un mediu mai sanatos.
 • Incalzire imediata – Economisesti timp, deoarece centralele termice pe gaz produc apa calda aproape instantaneu, fara a mai fi nevoie sa astepti incalzirea unui rezervor. 

Centrala termica electrica – Avantaje: 

 • 0 poluare – Functionand in totalitate pe energie electrica, acest tip de centrala va contribui la mentinerea calitatii aerului din locuinta ta. 
 • Potrivita pentru spatii mici – Cu o dimensiune redusa, centrala termica electrica poate fi montata in orice incapere a casei, fiind potrivita in special pentru locuintele de dimensiuni reduse. 
 • Instalare mai usoara – Centrala termica electrica nu necesita instalarea de conducte, ceea ce o face sa fie mai usor de instalat. 
 • Sunt fiabile – Usor de intretinut si cu o durata lunga de viata, centralele termice electrice pot reprezenta alegerea ideala pentru orice prorietar.

Centrala termica pe lemne – Avantaje: 

 • Costuri reduse – In special in zonele de munte si deal, oamenii opteaza pentru centralele termice pe lemne datorita costului redus al lemnelor. 
 • Independenta energetica – Centrala termica pe lemne ofera o independenta energetica dat fiind faptul ca nu necesita furnizori de energie externi. 
 • Pozitionare exterioara – Comparativ cu celelalte tipuri, centrala termica pe lemne se pozitioneaza in exteriorul casei, oferind mai multa siguranta. 
 • Emisii reduse de CO2 – In ceea ce priveste centrala termica pe lemne, emisiile de CO2 tind sa fie mai scazute in comparatie cu celelalte tipuri si astfel mediul are mai putin de suferit. 

Avand in vedere toate aspectele mentionate, motivele pentru care tot mai multi oameni opteaza pentru aceste solutii sunt destul de evidente.

Asadar, si tu poti face alegerea potrivita pentru tine si familia ta, astfel incat costurile energiei termice sa nu mai constituie un motiv de ingrijorare. 

Sursa foto: pexels.com

Previous post Iată câteva surse de știri populare și de încredere
Next post Cum ajută serviciile de optimizare SEO și cum se evidențiază AllmaDesign